Ιστορικό

Πληθυσμός

Παραδόσεις
Ο Φόνος του Μαύρου
Εκκλησίες - Ιερείς
Τοπωνύμια
Νομές Νερού
ΣΠΕ Πρόοδος
Πεσόντες
Δολοφονηθέντες
Αγνοούμενοι
Απόλλων
Αυγερινός
Ελιόμυλος
Ανακοινώσεις
Ποιήματα
Φωτογραφίες
Νιοχωρίτες επαγγελματίες
 
Ανακοινώσεις

Επίσκεψη κατοίκων Νέου Χωρίου Πάφου στη Λευκωσία

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η επίσκεψη των κατοίκων του Νέου Χωρίου Πάφου στη Λευκωσία, που έγινε, την Κυριακή 17 Ιουνίου 2012, ύστερα από πρόσκληση του Κοινοτικού Συμβουλίου Νέου Χωρίου Πάφου, στο πλαίσιο της αδελφοποίησης των δυο κοινοτήτων.

Οι συγχωριανοί μας του Νέου Χωρίου Πάφου, με επικεφαλής τον κοινοτάρχη τους κ. Αντρέα Μάχιμο, επισκέφθηκαν την εκκλησία του Αγίου Χαραλάμπους και το μνημείο πεσόντων Νέου Χωρίου Κυθρέας. Ο κ. Χρίστος Λαμπρίας και ο κ. Θεόδωρος Μεϊβατζής ενημέρωσαν τους επισκέπτες για το ιστορικό της ανέγερσης της εκκλησίας και της επιστροφής εικόνας του Ιησού που αφαιρέθηκε από την κατεχόμενη εκκλησία του χωριού μας και πωλήθηκε στη μαύρη αγορά.

Στη συνέχεια έγινε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο πεσόντων από τους κοινοτάρχες κ. Κώστα Ζερβό και κ. Αντρέα Μάχιμο.

Ακολούθως πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Μνημείο Ελευθερίας παρά την Αρχιεπισκοπή και στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας όπου έγινε κατάθεση στεφάνων.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με συνεστίαση στο κέντρο «ΤΡΙΚΚΗΣ» που τελούσε υπό την αιγίδα της Υπουργού Εσωτερικών κας Ελένης Μαύρου. Σε σύντομη ομιλία του ο κοινοτάρχης Νέου Χωρίου Κυθρέας κ. Κώστας Ζερβός, αφού καλωσόρισε όλους τους παρευρισκομένους, ευχαρίστησε ιδιαίτερα την κα Μαύρου που έθεσε υπό την αιγίδα της την όλη εκδήλωση. Από την πλευρά του ο κοινοτάρχης Νέου Χωρίου Πάφου κ. Αντρέας Μάχιμος ευχαρίστησε θερμά το Κοινοτικό Συμβούλιο Νέου Χωρίου Κυθρέας για την πρόσκληση.
 
Τέλος και οι δυο κοινοτάρχες διαβεβαίωσαν όλους του Νιοχωρίτες ότι θα διευρύνουν στο μέλλον τη συνεργασία ανάμεσα στις δυο αδελφοποιημένες κοινότητές τους.