Ιστορικό

Πληθυσμός

Παραδόσεις
Ο Φόνος του Μαύρου
Εκκλησίες - Ιερείς
Τοπωνύμια
Νομές Νερού
ΣΠΕ Πρόοδος
Πεσόντες
Δολοφονηθέντες
Αγνοούμενοι
Απόλλων
Αυγερινός
Ελιόμυλος
Ανακοινώσεις
Ποιήματα
Φωτογραφίες
Νιοχωρίτες επαγγελματίες
 
Ανακοινώσεις

Εκδρομή συνταξιούχων Νιοχωριτών
03/10/2009

Mεγάλη επιτυχία σημείωσε η ετήσια εκδρομή-προσκύνημα που οργάνωσε το κοινοτικό συμβούλιο του χωριού μας το Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2009 στην ιερά μονή Αγίου Μηνά στον Κάτω Δρυ. Μετά το προσκύνημα ακολούθησε γεύμα που ήταν προσφορά του Κοινοτικού Συμβουλίου.

Η συμμετοχή των συνταξιούχων Νιοχωριτών ήταν αθρόα και ξεπέρασε τα 150 άτομα. Οι εκδρομείς είχαν την ευκαιρία να βρεθούν και πάλι μαζί και να φέρουν στο νου θύμησες από το κατεχόμενο χωριό τους. Συγκινητικές ήταν οι στιγμές που έζησαν, με παλιούς γείτονες να ξανασμίγουν και με δάκρυα στα μάτια να θυμούνται πώς περνούσαν στο κατεχόμενο χωριό τους πριν το 1974. Τέτοιες εκδηλώσεις φέρνουν μαζί τους πρόσφυγες Νιοχωρίτες και σφυρηλατούν το αγωνιστικό πνεύμα για επιστροφή στη γενέθλια γη.

Όλοι εξέφρασαν ευχαριστίες προς τον κοινοτάρχη κ. Κώστα Ζερβό με πρωτοβουλία του οποίου διοργανώθηκε η εκδρομή αυτή. Από την πλευρά του ο κ. Ζερβός διαβεβαίωσε όλους τους συγχωριανούς του ότι κάθε χρόνο θα διοργανώνει τέτοιες εκδρομές αλλά κι άλλες εκδηλώσεις που θα αποσκοπούν στη σύσφιγξη των σχέσεων των Νοχωριτών.